Keçiboynuzlu kek Şeker ve yumurtayı mikserle 10 dakika çırpın. Süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu, portakal kabuğu, keçiboynuzu tozu, fındık, kayısı ve en son üzüm koyup, tahta kaşıkla karıştırdığınız karışımı margarinle yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin, fırının kapağını 20 dakika hiç açmayın. Bademi yumurta akını ve pudra şekerini karıştırın. Krema pompası ile kekin üzerine şekilli olarak sıkın. Tekrar fırına verip, 150 derecede 15 dakika daha pişirin ve fırından alıp soğutun. Keki enlemesine kesin. Arasına marmelat sürüp, diğer parçayı üzerine koyup marmelat ile kaplayın.
Malzemeler
* 3 adet yumurta
* Aldığı kadar un
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1.5 su bardağı süt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 limon veya portakal kabuğu rendesi
* 1 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
* 1 yumurta akı
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 1 çay bardağı kayısı marmelatı
Hindi bağ salatası Hindi bağ, arapsaçı ve maydanoz iyice yıkanır. Arapsaçı ve hindibağ haşlanır süzülür. Soğuk sudan geçirilip, iyice sıkılır. Yayvan bir tabağa konur. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, şeker ve taze sarmısak konup, harmanlanır. Yeşil zeytin ve mısır konarak servis yapılır.
Malzemeler
* 1 su bardağı haşlanmış mercimek
* 1 demet hindi bağ
* 1 demet arapsaçı
* Yarım demet maydanoz
* 1 limon suyu veya nar ekşisi
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 kesme şeker
* 2 adet taze sarmısak
* 10 yeşil zeytin
* 1 su bardağı mısır
* Tuz
Pırasa çullaması Pırasaların beyaz kısımları 10 cm boyunda kesilir. Kaynayan suda 10 dakika haşlanır, süzülür. Önce una sonra yumurtaya bulanıp kızartılır, yayvan bir tencereye alınır. Diğer bir tencerede soğanla kıyma kavrulur. Salça, karabiber, kimyon ve haşladığımız pırasanın suyundan koyup 15 dakika pişirilir. Pırasaların üzerine dökülür. 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Üzerine kıyılmış maydanoz ve dereotu serpilir.
Malzemeler
* 1 kilo pırasa
* 2 adet soğan
* 200 Gr. kıyma
* 2 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı salça
* Karabiber n Kızartmak için yağ
* Kıyılmış maydanoz
* Dereotu
*Kimyon
Yayın tarihi: 29 Kasım 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/29/gny/haber,4D283A18D87D49CCB4E79C2005B07C7C.html
Tüm hakları saklıdır.