Un, yumurta, rendelenmiş sarmısak ve tuzu karıştırıp, hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Ilık suda bulyonları eritin ve suyu kaynatın. Pazıyı katın. Kaynamakta olan pazılı suya, hamuru delikli bir süzgeçten bastırarak geçirin ve 10 dakika pişirin. Çorbaya kremayı yavaş yavaş ilave edin. Bir tavada tereyağını kızartın. Ateşten alırken kırmızıbiberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Malzemeler
* 5 çorba kaşığı un
* 2 adet yumurta
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 7 su bardağı su (ılık)
* 2 paket toz tavuk bulyon
* 1 demet pazı (ince kıyılmış)
* 2 çorba kaşığı krema
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Kırmızıbiber
* Tuz
Yayın tarihi: 5 Aralık 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/05/gny/haber,8CD0ADD51AD141699E3DA3BDDD1F188D.html
Tüm hakları saklıdır.