Bir kapta un elenir. Ortasına tuz, sirke, sıvı yağ, süt ve biraz su konup, hamur kıvamına getirilir. Bu hamur yarım saat dinlendirilir. 1 paket margarin eritilip, soğutulur. Bu arada hamur 30 eşit parçaya bölünür. Beze yapılır, pasta tabağı büyüklüğünde açılır. İçine eritilmiş yağ sürülür ve beşer beşer katmerlenir. 6 küme olur, buzdolabında 15 dakika dondurulur. Bu arada pırasa ince ince doğranır, bir kaşık sıvı yağla kavrulur. Ilınınca 5 yumurta, yoğurt, tuz ve peynir konur. Hamurlar tepsi büyüklüğünde açılır, sprey yağ ile yağlanmış tepsiye düzgün olarak yerleştirilir. Araları yağlanarak üçü üst üstte konur, üçüncü yufka konduktan sonra hazırlanan iç konur. Diğer yufkalar aynı şekilde üzerine yerleştirilir, üzerine sprey yağ sürülür, kızarana kadar fırında pişirilir.
MALZEMELER 8 kişilik* 7 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 2 su bardağı süt
* Biraz su
* 1 paket margarin
* Sprey yağ
İçi:* 500 gr. pırasa
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ
* 5 yumurta
* 500 gr yoğurt
* 250 gr beyaz peynir
Yayın tarihi: 24 Kasım 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/24/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.