Malzemeler
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı margarin
* Yarım çay bardağı su
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 paket kabartma tozu
* Tuz
* 1 adet yumurta sarısı
* Aldığı kadar un
İçi:
* 3 adet haşlanmış patates
* 100 gr. beyaz peynir
* 1 kırmızı biber
* 5 adet ince kıyılmış mantar
* Tuz
* Karabiber
* 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
Haşlanmış patates ezilir. İçine beyaz peynir, minik doğranmış kırmızı biber, mantar, tuz, karabiber ve 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi konup, karıştırılır. Diğer tarafta ise yoğurt, sıvı yağ, margarin, sirke, tuz, kabartma tozu ve yarım çay bardağı suya azar azar un ilave edilerek, hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. Hamur ikiye bölünüp, merdane ile açılır. İçine hazırlanan iç konup, rulo olarak sarılır. 2 parmak genişliğinde kesilip, üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Hala çöreği Malzemeler
* 4 adet patates
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 3 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 adet kuru soğan
* Aldığı kadar un
* Tuz
* Karabiber
* Sprey yağ
Patatesleri minik minik doğrayın. Soğanları rendeleyip, kabartma tozu yumurta, yoğurt ve aldığı kadar un ile kek hamuru kıvamında bir hamur yapın. Sprey yağ ile yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yumurtasız portakallı kek Malzemeler
* 1 su bardağı mısır unu
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* Yarım su bardağı süt
* 100 gr. margarin
* 1 portakal kabuğu ve suyu
Margarin ile şeker çırpılır. Elenmiş un, kabartma tozu, portakal kabuğu, portakal suyu ve süt ilave edilir. Pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpılır. Yağlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış kızgın fırında 25 dakika pişirilir. Soğuyunca krema sürülür portakal dilimleri ile süslenir. Not: Krem şanti veya hazır krema sürülür.
Yayın tarihi: 23 Kasım 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/23/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.