Kıymayı; soğan rendesi, ekmek içi, tuz, köfte baharı, yumurta sarısı ve ince kıyılmış maydanoz ile yoğurup köfte yapın. İstenilen şekli verin. Sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Diğer bir tavada margarinle unu kavurun. Sarmısak, sirke ve 1 çay bardağı su koyup, koyu ayran kıvamında bir sos yapın. Köftelerin üzerine gezdirin. Ceviz serpin ve servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik* 250 gr kıyma
* 1 dilim ekmek içi
* 1 soğan rendesi
* 1 yumurta sarısı
* 1 tatlı kaşığı köfte baharı
* 1-2 dal maydanoz
* 1 çorba kaşığı sirke
Sosu:
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı dolusu sirke
* 1 çay bardağı ceviz
* 2 diş sarmısak
Yayın tarihi: 16 Kasım 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/16/gny/haber,AD04561C375544A89FA760B42594980B.html
Tüm hakları saklıdır.