kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet güneşi

Yumurtasız portakallı kek
Margarin şeker ile çırpılır. Elenmiş un, kabartma tozu, portakal kabuğu ve suyu, süt ilave edilir. Pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpılır. Yağlanmış tepsiye dökülür, önceden ısıtılmış kızgın fırında 25 dakika pişirilir. Soğuyunca krema sürülür, portakal dilimleri ile süslenir.

Not: Krem şanti veya hazır krema sürülür.

Malzemeler
*
1 su bardağı mısır unu
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 kabartma tozu
* 2 su bardağı süt
* 100 gr. margarin
* 1 portakal kabuğu ve suyu