Un, su ve maya; hamur haline gelinceye kadar yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır. Diğer yanda tahin, afyon ve sıvıyağ bir kasede cıvık bir hale getirilir. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alınır. Merdaneyle bir tabak büyüklüğünde açılır. Ortasına afyonlu harçtan sürülür. Az şeker serpilir. Oklavayla sarılır. Ortasından bastırılarak tekrar merdane ile açılır. Teflon tavada pişirilir ve servis yapılır.
Malzemeler
* Un
* Su
* Maya
* Az tuz
* Tahin
* Afyon
* Az şeker
* Az sıvıyağ
Yayın tarihi: 14 Kasım 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/14/gny/haber,04B5A9D308B548CE94049660074D152B.html
Tüm hakları saklıdır.