kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ankara Kral Abdullah'ı ağırlamaya hazırlanıyor

Yeni Haber
Bir yıl aradan sonra yarın Ankara'ya gelecek olan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud'a yaklaşık 300 kişilik heyet ve 117 araç eşlik edecek.

Kral'a eşlik edecek heyette bakanlar, kraliyet ailesi, bürokratlar işadamları ve emrinde çalışanlar yer alacak.

Son olarak, 2006 yılının ağustos ayında Türkiye'ye gelen Suudi Arabistan Kralı Abdullah'a, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ev sahipliği yapacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'la da görüşecek olan Suudi Arabistan Kralı Abdullah'a, Devlet Şeref Madalyası da verilecek. Kral Abdullah, Devlet Şeref Madalyası verilen 8. yabancı devlet adamı olacak.

150 ODANIN 120'Sİ KRALIN

Güvenlik nedeniyle son dakikaya kadar bir değişiklik olmazsa, Kral Abdullah Ankara Swiss Otel'in kral dairesinde kalacak.

150 odalık kapasitesi olan Swiss Otel'in, 120 odası kral ve beraberindeki heyet için ayrıldı.

Devlet başkanlarının konuk edildiği Cumhurbaşkanlığı sınırlarındaki Camlı Köşk'te kalabalık heyeti nedeniyle kalamayan kral, Ankara Swiss Otel'de kalırken, heyetin diğer kısmı da Sheraton Otel'de ağırlanacak.

Kral, otele özel aşçısını, kendisine servis yapacak garsonunu ve terzisi gibi özel yardımcılarını da beraberinde getirecek.

ODA KRAL İÇİN ÖZEL OLARAK HAZIRLANDI

Suudi Arabistan Kralı Abdullah kendisi için özel olarak hazırlanan kral dairesinde kalacak. Dairedeki eşyaların çoğu çıkarılarak, karalın şahsi eşyaları yerleştirildi. Dairenin tuvaletlerinin yerlerinde de değişikliğe gidildi.

Kral dairesindeki salona kraliyet ailesi için 10 kişilik yeni bir koltuk takımı konuldu, odaya kralın resimleri ve ülkenin bayrakları asıldı. Kral Abdullah'ın talebi doğrultusunda, odadaki televizyon değiştirilerek, kralın alıştığı kumandaya göre yeni bir televizyon alındı. Odaya Arap kanalları ayarlanmış uydu bağlantılı bir plazma TV yerleştirilecek.

Kral Abdullah aşçısını da yanında getirecek. Oteldeki mutfağın bir bölümü Suudi şef ve yanındakiler için ayrıldı. Suudi şef ve ekibi yanlarında bazı özel yiyecekler de getirecek.

120 ARAÇ KİRALANDI

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, 9-10 Kasım tarihleri arasında kullanmak için İnter Limuzin Şirketi'nden şoförleriyle beraber 120 tane araç kiraladı.

Bu araçların içinde 95 tane Mersedes, 4x4 Jeep, BMW, lüks minübüsler ve eşyalarını taşımak için kamyon bulunuyor. Kral Abdullah'a ziyareti sırasında eşlik edecek şoförlerin hepsi İngilizce biliyor. Şirketten alınan bilgiye göre araçlar bugün yola çıktı.

KRAL'A KRAL KORUMA

Bu arada Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud' a da A Tipi koruma uygulanacak.

Devlet Şeref Madalyası verilecek olan Suud için Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü özel bir ekip oluşturdu. 2 ayrı çember şeklinde korunacak Suud için ciddi bir tehdit olmadığını belirten emniyet yetkilileri, yine de ziyaret sırasında zırhlı araç, ayrı ayrı güzergahlar, yüksek nokta hedef takibi ve sinyal kesici araç gibi uygulamalar planlandığı söylediler. Kral için yaklaşık bin 500 polisin sokakta olacağı, güzergah ve yakın koruma yapacağı bildirildi.

ANKA