kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kısır

Öncelikle bulguru ayıklayıp, bir kaba koyun. Üzerine sıcak su döküp, kabın kapağını kapatın. Kabarıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika bekletin. Maydanoz ve taze soğanı iyice yıkayıp, ince ince kıyın. Domatesi, salatalığı ve yeşil biberi çok küçük olarak doğrayın. Lahanayı ve havucu rendeleyin. Kabaran bulgura bir çorba kaşığı salça ilave edip, karıştırarak yedirin. Hazırladığınız malzemeyi bulgura ekleyip, harmanlayın. Zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve pul biberi ilave edip, karıştırın. Servis tabağına kıvırcık yapraklarını dizip, üzerine kısırı yayın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
*
2 su bardağı ince bulgur
* 2 adet domates
* 1 adet kıvırcık salata
* 1 adet salatalık
* 2 adet yeşil biber
* 1 demet maydanoz
* 1 demet taze soğan
* 1 adet kırmızı lahana (küçük)
* 1 adet havuç (küçük)
* 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kırmızı biber salçası
* 1 limonun suyu
* 2 su bardağı sıcak su
* Tuz
* Kırmızı pul biber

Çikolatalı muska
Şokella, damla çikolata ve fındıkları karıştırın. Milföyleri dörde kesin. Her bir parçanın üzerine hazırladığınız harçtan koyun. Muska şeklinde katlayıp, kenarları açık kalacak şekilde sivri uçlarını birbirine yapıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Malzemeler
*
60 gr. şokella
* 65 gr. damla çikolata
* 25 gr. fındık (iri kıyılmış)
* 1 paket milföy (5'lik paket)
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)

Simit köfte

Bütün malzemeyi iyice yoğurup, yarım saat buzdolabında dinlendirin. Tekrar yoğurup, arzu edilen şekli verin. Fırında, derin yağda veya haşlayarak pişirin. Arzu edilen acılı domates sosu, sarmısaklı yoğurt veya makarna, pilav, haşlanmış patates, yeşil salata çeşitleri ile soğuk veya sıcak servis yapın.

Malzemeler
*
1 paket hindi kıyma
* 6 çorba kaşığı köftelik bulgur
* 1 adet büyük boy soğan (iri rendelenmiş)
* 1 çorba kaşığı kimyon
* 1 çay bardağı maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 çay bardağı taze nane (ince kıyılmış)
* 1/2 su bardağı su