Sebzeleri bol suyla yıkayıp ayıkladıktan sonra doğrayın. Bir tencereye kemiklerle beraber sebzeleri koyun. Üzerini geçecek kadar su ilave ettikten sonra mercimeği de ekleyin ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra malzemeyi süzgeçten geçirin ve suyunu tekrar ateşe alın. Kaynamaya başlayınca şehriye veya pirinç ilave edin. Şehriyeler pişince üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin. Kızarttığınız ekmekle servis yapın.
Malzemeler
* 1-2 adet dana kemiği
* 250 gr. ıspanak
* 2 adet havuç
* 2 adet patates
* 1 adet pırasa
* 2-3 yaprak kıvırcık salata
* 2 yaprak lahana
* 1 adet kereviz
* 1 adet soğan
* 4-5 dal maydanoz
* 1 kahve fincanı mercimek
* 1 kahve fincanı şehriye veya pirinç
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 dilim bayat ekmek
* Tuz n Yeterince su
Yayın tarihi: 31 Ekim 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/31/gny/haber,75B65147478A4E398AA8E7411492B074.html
Tüm hakları saklıdır.