kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Fırında pastırmalı kuru fasulye

Akşamdan ılık suyla ıslattığınız fasulyeleri ertesi sabah haşlayıp, süzün. Bir tencerede yağı kızdırdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı içine koyup, kavurun. Kavurduğunuz soğana domates ve biber salçasını, küçük küçük doğradığınız yeşil biberleri ekleyip, bir iki kere daha çevirin. İçine haşlayıp süzdüğünüz fasulyeleri de ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Fasulyeler pişince tencereyi ocaktan alıp, bir fırın kabına boşaltın. Bir tavada tereyağını eritip, içine küçük küçük doğradığınız pastırmaları ekleyin ve kavurun. Pastırmayı fasulyenin üzerine döküp, tuzunu da serpin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine nane ve karabiber serpip servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
2 su bardağı kuru fasulye

* 3 adet soğan

* 1 çay bardağı mısırözü yağı

* 1 çorba kaşığı domates salçası

* 1 tatlı kaşığı biber salçası

* 2 adet yeşil biber

* 100 gr. pastırma

* 1 çorba kaşığı tereyağı

* Tuz

* Karabiber