Makarnayı bol tuzlu suda 15 dakika haşlayıp, süzün ve hemen zeytinyağını ekleyip, karıştırın. Biberi, domatesi, marulu, soğanı, sarmısağı ince ince kıyıp, makarnaya ilave edin. Bezelyeyi, mısırı, maydanozu, dereotunu, kekiği, karabiberi ve tuzu da ekleyip, karıştırın. Üzerine limon suyu döküp servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik
* 1 su bardağı kesme makarna
* 1 diş sarmısak
* 1 adet sivri biber
* 1 adet domates
* 1 adet taze soğan
* 2 çorba kaşığı mısır
* 2 çorba kaşığı bezelye
* 2 adet marul yaprağı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Maydanoz, dereotu (kıyılmış)
* Tuz
* Karabiber ve kekik
* 1/2 limon suyu
Yayın tarihi: 30 Ekim 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/30/gny/haber,444992B712F74F6EB638E14811F5B5E8.html
Tüm hakları saklıdır.