İşkembe çorbasıİşkembeyi limonlu sıcak suda 2 saat bekletin. Üzerini bıçakla kazıyarak bol suda temizce yıkayın. İşkembeyi sıcak suda 30 dakika pişirin. Soğuttuktan sonra tencereden alın ve küçük küçük doğrayın. Ayrı bir kasede unu, yumurtayı, yoğurdu, tuzu ve limon suyunu iyice çırpın. İçine 1 kepçe çorba suyu alarak ılıtın. Ayrı bir tencereye aldığınız işkembe suyuna hazırladığınız terbiyeyi karıştırarak ekleyin. Doğradığınız etleri de ilave edin. Dövülmüş sarmısak ve sirkeyi hazırladığınız çorbayla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
* 1 kg. işkembe
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet yumurta
* 2 adet limon
* 3 diş sarmısak
* 1 kahve fincanı sirke
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* Tuz, karabiber
* Yeterince su
Çılbır
Unu bir kaşık yağla rengi koyulaşmadan kavurun. Kıymayı ve soğanı da başka bir tavada kavurun. Ayrı bir tavada kavrulan unu kıymaya ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Çukurlar oluşturarak yumurtaları kırın. Kısık ateşte beyazlaşıncaya kadar pişirin. Üzerine yoğurt dökün. Kırmızı biber serperek servis edin.
MALZEMELER
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı kıyma
* 2 kaşık yağ
* 1 rendelenmiş soğan
* 1 kase yoğurt
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* Tuz, karabiber
* 4 yumurta
Fırın sütlaç Pirinci suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sütü tencerede kaynatın. İçine pirinci, şekeri, nişastayı ilave edip iyice karıştırın. Ateşte boza kıvamına gelene kadar pişirin. İçine yumurta sarısını ilave edip, karıştırın. Fırına dayanıklı kaselere 4-5 kepçe taksim edin. Kaseleri bir tepsiye dizin. Tepsiye 2 parmak su koyun. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Süslemek için tarçın serpin.
MALZEMELER
* 1 kg. süt
* 1.5 su bardağı şeker
* 1 çay bardağı kırık pirinç
* 1 yumurta sarısı
* 1 fiske tuz
*1 çorba kaşığı nişasta
*Tarçın
Yayın tarihi: 30 Eylül 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/30/gny/haber,E1E1DA6306DB4DFC85E0B3139006C19E.html
Tüm hakları saklıdır.