Bir tavada yağı eritin. Unu ilave edip, çevirerek hafifçe pembeleştirin. Sıcak et suyunu karıştırarak, azar azar ilave edin. Ayrı bir tencerede bütün kerevizi ve kayısıları haşlayın. Kerevizi tencereden alın. Kayısıları küçük küçük doğrayın. Garnitürle beraber çorbaya ilave edin. 15-20 dakika daha kaynatın. İnmesine yakın iki adet yumurta sarısını süt ve limon suyuyla çırpın. Pişen çorbaya azar azar ilave edin. Kırmızı biber ve taze nane ile servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik
2 çorba kaşığı margarin
* 1.5 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı kuru kayısı
* 1 su bardağı garnitür (bezelye-havuç)
* 1 adet küçük kereviz (arzuya göre)
* 1.5 lt. et suyu
* 1/2 kg. süt
* 1 limon suyu
* 2 adet yumurta sarısı
* Kırmızı biber
* Taze nane
Yayın tarihi: 28 Eylül 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/28/gny/haber,C8745AC2D9EA4EF9B99F672AC389458F.html
Tüm hakları saklıdır.