Un, bir tutam tuz, yumurta ve sütü hamur kabına koyun ve yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatarak yarım saat bekletin. Hamurdan 30 küçük beze yapın. Bu bezeleri nişasta ile tepsi büyüklüğünde açın ve yağladığınız tepsiye yayın. 15 tanesini üst üste serdikten sonra üzerine dövülmüş fıstığı serpin. Kalan 15 yufkayı da tek tek açın ve tepsiye yayın. Bu işlem bittikten sonra baklava şeklinde kesin. Tereyağını eritip, üzerinde gezdirin. Düşük ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu arada bir tencereye suyu ve şekeri koyun. 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu ekleyin ve ateşten indirip, soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün ve 5 saat dinlendirin. Tatlı şerbetini tamamen çekince servis yapın.
MALZEMELER 12 kişilik* 1 kg. un
* 1 çay kaşığı tuz
* 3 yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 250 gr. tereyağı
* 250 gr. nişasta
* 250 gr. antepfıstığı
Şerbeti:
* 1 kg. şeker
* 3 su bardağı su
* 1/2 limonun suyu
Yayın tarihi: 27 Eylül 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/27/gny/haber,3165A78511A04728B17ACB7A375105FF.html
Tüm hakları saklıdır.