Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını açıp; yumurta, yoğurt, oda sıcaklığında margarin ve tuz koyun. Rendelenmiş soğanı bir kaşık yağ ile kavurduktan sonra haşlanmış patateslerin üzerine döküp, karabiber, tuz ve kırmızı biberle tatlandırın. Biraz ılık su ile yumuşak bir hamur yapıp, bezelere bölün. Bezeleri, oklava ile açarak bir ucuna patatesli harç koyun ve rulo şeklinde sarıp, U şekli verin. U şekli verdikten sonra uçlarını içine döndürün. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Tepsiye dizip, üzerine yağ sürün ve 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER * 500 gr. un
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 150 gr. margarin veya tereyağı
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 yumurta
* Biraz ılık su
* Tuz
İçi:
* 2 adet haşlanmış patates
* 1 rendelenmiş soğan
* 1 kaşık sıvıyağ
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızı biber
Yayın tarihi: 27 Eylül 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/27/gny/haber,8510AB3EAB47498984FA9C8B7DF7C871.html
Tüm hakları saklıdır.