kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Youtube'a Sivas'tan erişim yasağı geldi

Sivas Sulh Ceza Mahkemesi, Atatürk ve devlet büyüklerine hakaret içeren görüntüler yayınladığı gerekçesiyle Youtube'a yasak koydu..
Sivas'ta yaşayan Ali K., görüntü paylaşım sitesi YouTube'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik hakaret içerikli görüntüler yayımlandığını öne sürerek, 3 Eylül 2007 tarihinde Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Vatandaşın iddiası üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı, görüntüleri bilirkişi aracılığıyla inceletti. Yapılan inceleme sonucunda bu görüntüler, CD'ye kaydedilerek Sivas 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Dosyayı inceleyen mahkeme, görüntülerin yayından kaldırılma sürecine kadar YouTube'ye Türkiye'den erişimin engellenmesine karar verdi. Mahkemenin aldığı bu karar, tekrar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Savcılığın, erişim yasağının işleme konulması için kararı Telekomünikasyon Kurumuna gönderdiği öğrenildi.

YOUTUBE: İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ
Youtube karar üzerine yazılı açıklama yaptı. "İnternetin herkese kendini ifade etme imkanı tanıdığı, ancak kişilerin ifade etme biçimlerinin, bazı ülkelerin kültürel ve politik konulardaki hassasiyetlerine dokunduğu'' kaydedilen açıklamada şöyle denildi: "Bu nedenle Youtube olarak kullanıcılarımıza kolaylıkla, kullanım şartlarımıza uygun olmadıklarını düşündükleri videolar konusunda uyarı mesajı göndermeleri imkanını sağlıyoruz. Ve sonrasında gerektiğinde videoyu yayından kaldırıyoruz. Ayrıca, yerel yasa koyucular ile de ülkenin kanunlarına aykırı bir durum teşkil eden videolar konusunda işbirliğine gidiyoruz. Bu tutumumuz ile ifade özgürlüğü ve yerel kanunlara uyma konusunda dengeyi sağlamak için gösterdiğimiz özeni vurguladığımıza inanıyoruz. Türkiye'deki yetkililerle mevcut durumun en kısa sürede çözüme kavuşması için işbirliğine hazırız."