Pirince 2 çorba kaşığı tuz ve üzerine çıkıncaya kadar su ilave edip, en az bir saat dinlendirin. Daha sonra unlu suyu gidinceye kadar bol su ile yıkayın. Soğanları tuz ve karabiberle iyice ovun ve tencereye yayın. Üzerine sırasıyla tereyağı, pirinç ve etleri kat kat yayıp, et suyunu gezdirin ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Yemeği karıştırmadan 10 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 1 kg. dana eti (boyun kısmı, haşlanmış, didilmiş)
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet soğan (piyaz doğranmış)
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 su bardağı et suyu (kaynar)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 18 Eylül 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/18/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.