Yemekten sonra 'Kerebiç' iyi gider!
İLİŞKİLİ HABERLER
Yemekten sonra 'Kerebiç' iyi gider!
Mersin'e gelen vatandaşlara yemeğin üzerine 'Kerebiç'i tatmaları öneriliyor. Bu tatlının 30 yıldır imalatını ve satıcılığını yapan Oğuz Yağcı, 'Kerebiç'in sırrının, köpüğünde saklı olduğunu söylüyor. Yağcı, çöven otundan elde edilen süt görünümlü köpüğün ayrı bir tat verdiğini belirterek, şunları anlatıyor: "Beyaz bir köpüğün içinde yatan, irmikle yapılmış, içi Antep fıstığıyla dolu, içli köfte veya kurabiye şeklinde olan 'Kerebiç'i ilk tadanlar, ilk lokmada belki bu tatlıyı yadırgayabilir ancak, sonra bir alışkanlığa dönüşür."
Yayın tarihi: 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/25/gny/haber,9EE35D05790547A59D8636895097BFF2.html
Tüm hakları saklıdır.