İLİŞKİLİ HABERLER
Ayranımı içerim güzelden geçerim!
Ayranımı içerim güzelden geçerim!
Adana'nın lezzetlerini geride bırakıp, Hatay'a doğru yola çıkıldığında Ceyhan'a bağlı Misis beldesinde yol boyu sıralanmış sıkmacılar ve gözlemeciler yolcuları ağırlıyor. Bol köpüklü ve tuzlu ayranla yenilen 'Sıkmalar' yol boyunca ağızda hoş bir lezzet bırakıyor. 19. yüzyılda Mersin'e çalışmaya gelen Arap işçiler sayesinde kentte yapılmaya başlandığı belirtilen 'Tantuni'nin etinden ekmeğine kadar birçok lezzet standardı bulunuyor. 'Tantuni' için mutlaka tosun eti kullanılması gerektiğini belirten lokantacılar, normal yağlı etle 'Tantuni', yağsız et ile ise de biftek yaparak, farklı damak lezzeti sunmaya çalışıyorlar.
Yayın tarihi: 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/25/gny/haber,3C3F186FE65D4CD990A47A51156FD031.html
Tüm hakları saklıdır.