Tavuğu 7 kilo tuzla kaplayıp pişiriyorlar
İLİŞKİLİ HABERLER
Tavuğu 7 kilo tuzla kaplayıp pişiriyorlar
H atay'la özdeşleşen 'Tuzda Tavuk' ise Reyhanlı il-çesinin Yenişehir Gölü üzerindeki lokantalardakonuklara göl üzerinde değişik bir lezzet yaşatıyor. 1964 yılından bu yana lokantasında sadece 'Tuzda Tavuk' pişiren Durmuş Ali Alkan, tavuğun üzerini yaklaşık olarak 7 kilogram tuzla kaplayarak,odun ateşinde pişirdiğini söylüyor. Tavuk,üzerindeki tuzu piştikten sonra ancak çekiçyardımı ile kırabildiğini anlatan Alkan "O kadar tuz koymama rağmen tavuğun ta-dında asla tuz olmuyor" diyor.
Yayın tarihi: 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/25/gny/haber,7009958981324BEDAE85D9DE90BF253A.html
Tüm hakları saklıdır.