kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tavuğu 7 kilo tuzla kaplayıp pişiriyorlar

H atay'la özdeşleşen 'Tuzda Tavuk' ise Reyhanlı il-çesinin Yenişehir Gölü üzerindeki lokantalardakonuklara göl üzerinde değişik bir lezzet yaşatıyor. 1964 yılından bu yana lokantasında sadece 'Tuzda Tavuk' pişiren Durmuş Ali Alkan, tavuğun üzerini yaklaşık olarak 7 kilogram tuzla kaplayarak,odun ateşinde pişirdiğini söylüyor. Tavuk,üzerindeki tuzu piştikten sonra ancak çekiçyardımı ile kırabildiğini anlatan Alkan "O kadar tuz koymama rağmen tavuğun ta-dında asla tuz olmuyor" diyor.