kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

TAV, Tripoli Havalimanı ihalesini kazandı

Yeni Haber
Libya'nın başkenti Tripoli Yeni Uluslararası Havalimanı ihalesini TAV kazandı. Proje kapsamında 350 bin metrekarelik terminal binası inşa edilecek. 20 milyon yolcu kapasiteli Tripoli Uluslararası Havalimanı Yolcu Terminali, aynı anda 100 uçağa hizmet verecek. Projenin iki sene içinde bitmesi planlanıyor.

TAV tarafından yapılan açıklamaya göre, TAV İnşaat, Libya'nın başkentindeki Tripoli Uluslararası Havalimanı'nı inşaat ihalesini kazandı. Açıklamada, Libya Lideri Albay Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfulislam Kaddafi'nin, ihalenin TAV İnşaat-Odebrecht-CCC ortaklığına verildiğini resmen duyurduğu belirtildi.

TAV İnşaat Genel Müdürü Aylin Selen, TAV İnşaatı uluslararası platformda dünyanın aranan inşaat şirketleri arasında konumlamayı başardıklarını belirterek, "Bir Türk firması olarak hedeflerimiz doğrultusunda uzun süredir takibimizde olan böylesi büyük bir projeye daha imza atmaktan hem kendi adımıza hem de ülkemiz adına gurur duyuyoruz" dedi.

4 YILDA 4 MİLYAR DOLARLIK PROJEYE İMZA ATTIK

4 yıl gibi kısa bir sürede 4 milyar dolarlık projeye imza attıklarını ifade eden Selen, özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki projelerde gösterdikleri yüksek performans sayesinde sektörde aranan bir şirket haline geldiklerini söyledi. İnşaat sektöründe dikkatle takip edildiklerini vurgulayan Selen, bu projelerin nitelikli ve özel projeler olmasına önem verdiklerini dile getirdi.

HAVALİMANI 2 SENEDE BİTİRİLECEK

Bir ay içinde yapımına başlanacak proje kapsamında toplam 350 bin metrekare alana sahip terminal binası ile bölgenin en modern havalimanını inşa edeceklerinin altını çizen Selen, "20 milyon yolcu kapasiteli Tripoli Uluslararası Havalimanı Yolcu Terminali'nin otoparkı ise 4 bin 400 araç kapasiteli olacak. Aynı anda 100 uçağa hizmet verecek şekilde Fransız ADP tarafından tasarımı yapılan projenin toplam inşaat süresi 24 ay olarak planlanıyor" dedi.

Selen, TAV İnşaat'ın iş gücünün büyük bir bölümünü Türkiye'den sağlamayı hedeflediğine dikkat çekti.

ANKA