Yoğurt ve maydanozun yarısını iyice karıştırın ve kullanıncaya kadar buzdolabında dinlendirin. Bezelyeyi robottan 1-2 dakika geçirip, geniş bir kaba alın. Ton balığı, soğan, sarmısak, limon suyu, kimyon tohumu, pul kırmızıbiber ve kalan maydanozu katıp, iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı 12 eşit parçaya bölün ve her birine iri köfte şeklini verin. Isıtılmış yağda ve kısık ateşte köftelerin yarısının bir yüzünü 5-6 dakika, diğer yüzünü 3 dakika pişirin. Bir tabağa alıp sıcak tutun. Aynı tavaya domatesleri koyun, hızlı ateşte tavayı sallayarak domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Köfteleri domates ve maydanozlu yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik
* 2 su bardağı yoğurt
* 1/2 demet kişniş veya maydanoz
* 1 kutu bezelye
* 200 gr. ton balığı
* 1 adet küçük boy soğan
* 1 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1 çorba kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* 2 çorba kaşığı un
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 12 adet kiraz domates
Yayın tarihi: 16 Ağustos 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/16/gny/haber,FF5C2562CED645E7A0877E1F7E31FA2D.html
Tüm hakları saklıdır.