Süte maya ve tozşekeri ilave edip, maya eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında yaklaşık 25-30 dakika dinlendirin. Un ve kepekli unu harmanlayın, içine kabaran mayayı, tereyağının üçte ikisini, yumurtayı ve tuzu ilave edin. Malzemeyi dairesel hareketlerle una yedirin. Hamur özleşene kadar 10 dakika yoğurun. Üzerini örtün, hamur iki katı kabarıncaya kadar 30 dakika dinlendirin. Hamuru 2-3 dakika daha yoğurun. Düz unlu bir zeminde 2 mm. kalınlığında açın. Keskin bir bıçakla 12x12 cm. ebatlarında kareler kesin. Kaşar peynirini kesip kare hamurların ortasına yerleştirin. Kenardaki hamurları peynirin üzerine kapatın ve kat kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine fırça ile kalan tereyağını sürüp, mutfak havlusu ile örtün ve 15 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
MALZEMELER 12 kişilik* 1/2 su bardağı süt (ılık)
* 1 adet küçük paket yaş maya
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 3 su bardağı kepekli un
* 1,5 su bardağı un (elenmiş)
* 75 gr. tereyağı (eritilmiş)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 adet yumurta
* 500 gr. eski kaşar peyniri
Yayın tarihi: 16 Ağustos 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/16/gny/haber,A2A64B82BE144A72B3BDB09DC620160F.html
Tüm hakları saklıdır.