Un, yağ, 3 çorba kaşığı tozşeker, kabartma tozu, yumurta ve yoğurdu karıştırıp, yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp, en az 30 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit bezeye ayırın ve her bir bezeyi 25 cm. çapında açın. Fındık, tarçın ve kalan tozşekeri harmanlayın. Hamurların üzerine eşit olarak serpin. Hamurları rulo şeklinde sarın. Ruloları 2 cm. kalınlığında kesin, üzerlerine hafifçe bastırarak yassıltıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 250 gr. un
* 150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
* 6 çorba kaşığı tozşeker
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 100 gr. fındık
* 1 tatlı kaşığı tarçın
Yayın tarihi: 16 Ağustos 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/16/gny/haber,D23E404A0D214B269BEED654AAAA50B5.html
Tüm hakları saklıdır.