kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Portakallı ekmek

Bir çorba kaşığı şeker ve mayayı yarım su bardağı ılık suya koyup, kabartın. Kalan su, portakal kabuğu rendesi, şeker ve tereyağını yağ eriyinceye kadar ısıtın. Geniş bir kapta unun yarısını, tuz ve muskatı karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp, yağlı karışımı ve kabaran mayayı ekleyin. Kalan unu ilave edip, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Gerekirse bir miktar daha un ekleyin. Yağlanmış bir kaba koyup, üzerini mutfak havlusu ile kapayıp, ılık bir yerde hamur iki katı kabarana kadar dinlendirin. Kabardıktan sonra unlu bir yüzeyde tekrar yoğurun ve merdane ile 1 cm kalınlığında açarak oval bir şekil verin. Üzerini kapatıp, tekrar bir saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kabarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER 10 kişilik
*
1,5 su bardağı su

* 3 çorba kaşığı portakal rendesi

* 2 çorba kaşığı esmer şeker

* 2 çorba kaşığı tereyağı (küp kesilmiş)

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 4 su bardağı un

* 1 çay kaşığı muskat

* 1 tatlı kaşığı yaş maya