kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kaşarlı iç pilav

2çorba kaşığı margarini tencerede eritin. Soğanları küçük küçük doğrayıp, yağda pembeleştirin. Kuş üzümünü de tencereye ekleyip, soğanlarla bir-iki dakika karıştırın. 1 su bardağı pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra, dolma baharatı ve tuz ile birlikte tencereye ilave edin. Suyunu da döküp, tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav piştikten sonra bir tahta kaşıkla çorba kaselerine pilavı doldurun. Kaşıkla üzerini düzleştirin. Kaselere doldurduğunuz pilavı, bir tepsiye aralarında boşluk kalacak biçimde boşaltın. Tepsinin yanlarına düşen pirinçleri tahta kaşık yardımıyla toplayın. İç pilavın üzerine kaşar rendesini serpin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 5 dakika bekletin. Kaşarlar eriyince fırından çıkartıp, sıcak sıcak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 adet soğan

* 1 su bardağı pirinç

* 1 çay bardağı kuş üzümü

* 2 çorba kaşığı margarin

* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar

* 1 çorba kaşığı dolma baharatı

* 1.5 su bardağı su

* Tuz