Bir kaba şekeri ve unu koyun. Vanilya, süt ve yumurtayı ekleyin. Bir çatal yardımıyla iyice yumuşayana kadar karıştırın. Teflon bir tavayı hafifçe yağlayın. Ateşe koyup tava ısınınca, karışımdan bir kaşık olarak yaptığınız topları tavaya 4 cm. aralıklarla yerleştirin. Bir dakika kadar pişirdikten sonra çevirin. Her iki yanı da altın rengi aldıktan sonra tavadan alın ve soğumaya bırakın. Bir kısmına peynir sürün. Kalan kısmına ise badem ezmesi yayın. Pasta süsleriyle süsleyin ve servis yapın.
MALZEMELER
* 1 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* Yarım su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
* 1/4 su bardağı krem peynir
* 2 çorba kaşığı pasta süsü
Yayın tarihi: 2 Ağustos 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/02/gny/haber,788A63500C6C44AC9C0C7ECB58685071.html
Tüm hakları saklıdır.