kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Otlu spagetti

Makarnayı tuzlu, kaynar bol suda istediğiniz kıvamda pişirip, süzün. Mercanköşk, maydanoz, balzamik sirke, kırmızı şarap, portakal suyu, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi harmanlayın ve kaynama noktasına kadar ısıtın. Kaynama noktasına gelince ateşten alın ve 5 dakika dinlendirin. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine gezdirip harmanlayın ve sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
*
1 paket spagetti

* 2 çorba kaşığı taze mercanköşk

* 2 çorba kaşığı maydanoz (yaprak)

* 2 çorba kaşığı balzamik sirke

* 2 çorba kaşığı kırmızı şarap

* 2 çorba kaşığı portakal suyu

* 3 diş sarmısak (ince halka kesilmiş)

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

* Tuz

* Karabiber (arzu edilen miktarda)