Makarnayı tuzlu, kaynar bol suda istediğiniz kıvamda pişirip, süzün. Mercanköşk, maydanoz, balzamik sirke, kırmızı şarap, portakal suyu, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi harmanlayın ve kaynama noktasına kadar ısıtın. Kaynama noktasına gelince ateşten alın ve 5 dakika dinlendirin. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine gezdirip harmanlayın ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 paket spagetti
* 2 çorba kaşığı taze mercanköşk
* 2 çorba kaşığı maydanoz (yaprak)
* 2 çorba kaşığı balzamik sirke
* 2 çorba kaşığı kırmızı şarap
* 2 çorba kaşığı portakal suyu
* 3 diş sarmısak (ince halka kesilmiş)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 31 Temmuz 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/31/gny/haber,E610B8188DD24183AEBE8755C8998372.html
Tüm hakları saklıdır.