Zeytinyağı, limon suyunun yarısı, tuz ve karabiberi kapaklı bir kavanozda çalkalayıp, butların üzerine gezdirin ve her taraflarını iyice yoğurun. Ara ara çevirerek en az 30 dakika dinlendirin. Soğan, elma, nar suyu ve kalan limon suyunu iyice karıştırıp bir fırın kabına yayın ve üzerine hindi butlarını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında etler yumuşayıncaya kadar bir saat pişirin. Etleri pürenin üzerinden alın ve sıcak tutun. Patatesleri kızartın, delikli kepçeyle havlu kağıt üzerine alın. Bir patates üzerine bir tatlı kaşığı püre sürün, üzerine sırasıyla patates, püre ve patates yerleştirerek hazırlayın, malzemeler bitinceye kadar tekrarlayın. Etleri patatesli püreyle birlikte ve tane narlarla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 2 adet hindi but
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet limonun suyu
* 2 adet orta boy soğan
* 2 adet ekşi orta boy elma
* 1 su bardağı nar suyu
* 1 kg. patates
* Tuz
* Karabiber
* 1 adet küçük boy nar
Yayın tarihi: 26 Temmuz 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/26/gny/haber,231EFBF838E74437B7D9F8FC573D7D08.html
Tüm hakları saklıdır.