kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Lezzet, sanat ve konfor burada buluştu

Bitez'in yüksek tepelerinden birinin üzerine kurulmuş ve Akdeniz mimarisinin özellikleriyle tasarlanmış Mövenpick Resort Bodrum, Gümbet Koyu ve Ege Denizi'ne karşı nefes kesen konumu ile Bodrum'un gözde otelleri arasına girdi. Mekan, manzarası, SPA'sı ve kaliteli restoranı ile 12 ay hizmet veriyor.

OTELDE YOK YOK!
Otelde sanat bile var! Bodrum'un tanınmış ressamlarından Ali Atmaca'nın eserleri, lobi duvarlarında ve sanat galerisi havası yaratıyor. Bu arada Tuğrul Selçuk'un heykelleri, otelin giriş ve lobi bölümlerinde sergileniyor. Yine Selçuk'un yapmış olduğu, 'Genetiği Bozulmuş Tohumlar' adlı çalışma, resepsiyon bankosunun arkasında yer alıyor. Otelin sanatı kucaklayan tarzı bu kadarla da sınırlı değil! Gülüm Bağcı'nın kendi koleksiyonundan yararlanarak tasarımını yaptığı kütüphane aksesuvarları lobide. Banu Taylan'ın Bodrum'a özgü renk ve kompozisyonları birleştirdiği yağlı boya tabloları, her bir odayı süslüyor. Her odada farklı bir yağlı boya tablo bulunuyor ve tablolarda nazar boncuğu teması işlenmiş. Ayrıca, Taylan'ın Ege'nin simgesi olan zeytin ve limonlardan esinlenerek çalıştığı özgün tabloları restoranın duvarlarını süslüyor. Otel, lezzetleriyle de iddialıGümbet Koyu ve Karada manzarasına hakim, önünde havuzu bulunan restoran, sabahları zengin kahvaltı büfesi, öğlen ve akşamları a la carte yemek hizmeti veriyor. Akdeniz renklerinin yer aldığı restoranda çeşitli oturma grupları bulunuyor. Odun fırınında günün her saatinde çeşitli spesiyaliteler yer alıyor. Rosenthal yemek takımları, İsviçre Hepp çatal bıçak takımları, Scherer marka kahve makinesi ve diğer birçok seçilmiş malzeme restoranda bulunuyor. 'Executive Chef' Muhammed Hancabay tarafından hazırlanan, Akdeniz ve Türk mutfağının en önemli lezzetleri, haftanın her günü 6.30-23.30 saatleri arasında tadılabiliyor. Dünyaca ünlü Mövenpick gastronomisini Bodrum'a taşıyan otelde; Akdeniz usulü balık çorbası, zeytin ve taze fesleğen ile sunulan domates ve mozzarella salatası, taze istiridye, ıstakoz, karides, yengeç ve somon havyarının bulunduğu deniz ürünleri kulesi, İspanyol usulü klasik 'Paella', levrek, dana pirzola gibi ızgaralar, fırında pişirilen deniz ürünleri, güveç, kuzu incik, odun ateşinde pizza çeşitleri gibi spesiyalitelerin ardından Hindistan cevizli keşkül, orman meyveleri ile hazırlanmış yoğurt parfe gibi tatlı çeşitlerini de deneyebilirsiniz. Sütü ve kreması İsviçre Alpleri'nden, vanilyası Madagaskar'dan, fıstığı İtalya'dan, cevizi Çin'den, çikolata ve karameli İsviçre'den gelen dondurmaları da unutmamak gerek!