Etleri, kalın dipli bir tencerede, hızlı ateşte ve karıştırarak yaklaşık 10 dakika soteleyin. Suyu ilave edip, kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Patlıcanları bol suyla yıkayıp, kurulayın. Etleri tencerenin ortasına doğru toplayın. Kenarlarına soğan, patlıcan, domates ve yeşil biberleri yerleştirip, tuz serpin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 1.5 kg. kuzu kaburga (iri parçalanmış)
* 1 su bardağı su (kaynar)
* 1 kg. patlıcan (alaca soyulmuş, kalın halka doğranmış, tuzlanmış)
* 2 adet orta boy soğan (kalın halka doğranmış)
* 4 adet orta boy domates (kalın halka doğranmış)
* 4 adet yeşil sivribiber (iri doğranmış)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/23/gny/haber,DAC2B4C7B4ED44EAB40A288869FCF3CC.html
Tüm hakları saklıdır.