kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Ahududulu yulaf

Ahududuları ısıya dayanıklı porsiyonluk kaselere paylaştırıp, üzerlerine tozşeker serpin. Tereyağına esmer şekeri katıp, eritin. Yulaf ezmesini ekleyip, karıştırarak 2-3 dakika ısıtın ve ahududuların üzerine paylaştırın. Çatalla hafifçe yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda 10 dakika ısıtın. Yoğurtla birlikte, arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
*
750 gr. ahududu (şoklu, süzülmüş)

* 1 çorba kaşığı tozşeker

* 90 gr. tereyağı

* 1.5 çorba kaşığı esmer tozşeker

* 1 su bardağı yulaf ezmesi

* Yoğurt (arzu edilen miktarda)