Ahududuları ısıya dayanıklı porsiyonluk kaselere paylaştırıp, üzerlerine tozşeker serpin. Tereyağına esmer şekeri katıp, eritin. Yulaf ezmesini ekleyip, karıştırarak 2-3 dakika ısıtın ve ahududuların üzerine paylaştırın. Çatalla hafifçe yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda 10 dakika ısıtın. Yoğurtla birlikte, arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 750 gr. ahududu (şoklu, süzülmüş)
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 90 gr. tereyağı
* 1.5 çorba kaşığı esmer tozşeker
* 1 su bardağı yulaf ezmesi
* Yoğurt (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/23/gny/haber,B4E5EA590CFC475EB7C683C19018A0CD.html
Tüm hakları saklıdır.