kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lorlu incir tatlısı

Suya 3 çorba kaşığı tozşeker katın. Karıştırarak kaynama noktasına kadar ısıtın. Karıştırmadan ara ara sallayarak şeker altın sarısı renk alana kadar 8 dakika daha ısıtıp ateşten alın. Kremayı katıp, koyulaşana kadar karıştırıp vanilyayı ekleyin. Tekrar karıştırın. Lor peyniri, badem likörü ve 2 çorba kaşığı tozşekeri krema gibi olana kadar karıştırın. Badem, tarçın ve kalan tozşekeri harmanlayın. İncirlerin kesik yüzlerini bademli karışıma batırın. Bu yüzleri üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında şeker karamelize olana kadar 4-5 dakika pişirin. Üzerlerine lor peynirini paylaştırıp, kremalı sosu gezdirin.

MALZEMELER 6 kişilik
*
6 adet incir (ikiye kesilmiş)

* 5.5 çorba kaşığı tozşeker

* 1 çay bardağı su

* 1 çay bardağı krema

* 1 çay kaşığı vanilya esansı

* 100 gr. lor peyniri (taze, tuzsuz ve yağlı)

* 2 çorba kaşığı badem likörü

* 1 çay bardağı badem (hafif kavrulmuş ve ince kıyılmış)

* 1 çay kaşığı tarçın