Suya 3 çorba kaşığı tozşeker katın. Karıştırarak kaynama noktasına kadar ısıtın. Karıştırmadan ara ara sallayarak şeker altın sarısı renk alana kadar 8 dakika daha ısıtıp ateşten alın. Kremayı katıp, koyulaşana kadar karıştırıp vanilyayı ekleyin. Tekrar karıştırın. Lor peyniri, badem likörü ve 2 çorba kaşığı tozşekeri krema gibi olana kadar karıştırın. Badem, tarçın ve kalan tozşekeri harmanlayın. İncirlerin kesik yüzlerini bademli karışıma batırın. Bu yüzleri üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında şeker karamelize olana kadar 4-5 dakika pişirin. Üzerlerine lor peynirini paylaştırıp, kremalı sosu gezdirin.
MALZEMELER 6 kişilik
* 6 adet incir (ikiye kesilmiş)
* 5.5 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay bardağı su
* 1 çay bardağı krema
* 1 çay kaşığı vanilya esansı
* 100 gr. lor peyniri (taze, tuzsuz ve yağlı)
* 2 çorba kaşığı badem likörü
* 1 çay bardağı badem (hafif kavrulmuş ve ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tarçın
Yayın tarihi: 22 Temmuz 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/22/gny/haber,C00C98D7B1AF464A88B93A44A5EBBF62.html
Tüm hakları saklıdır.