kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Erikli Piliç

Yağı ısıtıp, salamları 1-2 dakika soteleyin. Bir tabağa alıp, sıcak tutun. Aynı tavaya etleri, sarmısak ve soğanları koyup, hızlı ateşte etler, soğan ve sarmısaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika soteleyin. Karışımın içine salamları katın. Erik, tozşeker, vişne suyu, erik suyu ve piliç suyunu ilave edip, erikler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Mısır ununa karıştırarak suyu ilave edin. Sulandırılmış mısır ununu yemeğin üzerine, kabı hafifçe sallayarak gezdirin ve 2-3 dakika daha pişirin. Taze soğan saplarıyla birlikte servis yapın.

MALZEMELER

*
250 gr. piliç kuşbaşı

* 6 adet macar salam (kalın şerit kesilmiş)

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 diş sarmısak (dövülmüş)

* 500 gr. arpacık soğan

* 250 gr. erik (çekirdekleri çıkarılmış, 2 veya 4'e kesilmiş)

* 1 çorba kaşığı esmer tozşeker

* 1 çay bardağı vişne suyu

* 2 çorba kaşığı erik suyu

* 2,5 su bardağı piliç suyu

* 1 tatlı kaşığı mısır unu

* 2 çorba kaşığı su

* 1 adet taze soğanın yeşil kısmı (ince şerit kesilmiş)