Yağı ısıtıp soğan, havuç, kereviz ve etleri katın. Ara ara karıştırarak orta ateşte yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Keskin bir bıçakla, beyaz kısımlarını almamaya dikkat ederek portakal kabuklarını incecik soyun. Portakalları sıkın. Portakal kabuklarını 3 dakika kaynatıp, süzün. Portakal suyu, portakal kabukları ve piliç suyunu etlere ilave edin. Orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, yaklaşık 50 dakika daha pişirin ve soğuyuncaya kadar dinlendirin. Soğuk çorbayı püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Tuz ve karabiberi katıp, kaynama noktasına kadar ısıtın. Kaynamamasına dikkat edip, kremayı karıştırarak katın.
MALZEMELER
* 1 küçük paket piliç göğüs kuşbaşı
* 5 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
* 2 adet orta boy havuç (ince doğranmış)
* 2 sap kereviz (ince doğranmış)
* 3 adet portakal
* 5 su bardağı piliç suyu
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 çay bardağı krema
* Maydanoz yaprağı (süslemek için)
* Portakal dilimi (süslemek için)
Yayın tarihi: 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/14/gny/haber,1C61835449264722A4411D4EB7B71E7A.html
Tüm hakları saklıdır.