kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tarhunlu piliç

Soğan ve sarmısağı, ısıtılmış bir çorba kaşığı zeytinyağında karıştırarak, soğanlar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3 dakika soteleyin. Kıyma, maydanoz, tarhun, kekik, tuz ve karabiberi harmanlayın. Soğanları katıp, iyice yoğurun. Kıymayı dörde bölüp, her birine burger köfte şekli verin. Kalan yağı ısıtın. Köftelerin her iki yüzünü una bulayın. Üzerleri koyu altın sarısı oluncaya kadar kızartıp, kağıt havlu üzerine alın. Fazla yağları süzüldükten sonra sıcak servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
*
1 paket piliç kıyma

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)

* 1 diş küçük sarmısak (ince doğranmış)

* 2 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış)

* 1 tatlı kaşığı kuru tarhun (ufalanmış)

* 1/2 çay kaşığı kekik

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

* 2 çorba kaşığı un