Tereyağı, portakal kabuğu rendesi ve tozşekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Tahta kaşıkla karıştırarak un ve fındığı ilave edip, hamur özleşene kadar yoğurun. Streçle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. 7 cm. uzunluğunda rulolar yapıp yay şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine 3'er cm. aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuyuncaya kadar tepside dinlendirin ve streç veya yağlı kağıt üzerine alın. Üzerlerini eritilmiş çikolata ile süsleyip servis yapın.
Malzemeler 25 Adet* 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1.5 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çay bardağı fındık (dövülmüş)
* 60 gr. bitter çikolata (eritilmiş)
Yayın tarihi: 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/11/gny/haber,816139B4FEE64B89A876C233D4BB61B3.html
Tüm hakları saklıdır.