Etleri ısıtılmış yağda, karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Karıştırmaya devam ederek pırasa ve havucu katın ve 78 dakika daha soteleyin. Tuz, karabiber serpip, suyu gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik
* 600 gr. dana kuşbaşı
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 adet pırasa (ince kıyılmış)
* 2 adet küçük boy havuç (iri doğranmış)
* 1.5 su bardağı su (kaynar)
* Tuz
* Karabiber (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/11/gny/haber,74A8BE55537A4310BC286C395AFBBDDC.html
Tüm hakları saklıdır.