kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bravo Ülker!..

ÜLKER'İN spora yatırımlarını ve desteğini alkışlarla izliyorum.. Sponsorluk bu işte.. Bu ülke insanından kazandıklarının bir bölümünü bu ülkeye, hele spor dalıyla olduğunda, bu ülke gençliğine geri vermek..
Milli Futbol Takımının ana sponsoru olmuşlar, en son beş yıl için.. Yakışır.
Basketbola da büyük desteği var Ülker'in yıllardır, ama orda hatalar devam ediyor. Bunca yatırımla, Ülker Avrupa Şampiyonu olmalıydı, ama yıllarca başarılı bir organizasyon kuramadılar. İyi bir menecer etrafında, dünya çapında bir hoca ile güçlü bir kadro oluşturamadılar. Kaybolup gittiler.
Geçen yıl akıllı bir hamle yapıp, maddi güçlerini Fenerbahçe'nin seyirci gücü ile birleştirip Fener-Ülker oldular ve Efes'i perişan edip, ligde 2, playofflarda da 3 kez yenerek şampiyon oldular.
Ama Avrupa ayağı gene topal kaldı. Neden?.
Çünkü Ülker tüm maddi gücü adını taşıyan Fener'de toplayacağına, üç takıma daha böldü. Galatasaray, Beşiktaş ve Alpella, Ülker sponsorluğunda lige girdiler.
İş bir defa spor ahlakı bakımından yanlıştı. 12 takımlık ligin üçte biri Ülker oldu. Ama sorumsuz Kutsal İttifak medyası, Aziz Yıldırım'ın seçtirdiği Demirel Federasyonunun üzerine gitmemek için skandala seyirci kaldı. Hâlâ kalıyor.
İkincisi, öbür üç kulübe verilen para, Fener Ülker'in olsa, nerdeyse NBA ayarında takım yapılır, bir Türk forması Avrupa Basketbolunun tozunu atardı.
Dileriz bu yıl bu yanlıştan dönülür. Ülker sadece Fenerbahçe'nin sponsoru olur. Alpella ligden çekilir. Galatasaray zaten bırakıyor ve Vestel ile anlaşıyormuş. Dileriz olur.
Beşiktaş için de, iki büyük Beşiktaşlı Tuncay Özilhan ya da Rahmi Koç devreye girebilir. Beşiktaş Efes, ya da Beşiktaş Arçelik, Fener Ülker ayarında takım yapabilirler. Türk basketbol ligi efsaneye döner.