kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Akıl hastası bir genç Papa'ya 'saldırdı'

Yasemin TAŞKIN / ROMA
Ağca suikastını anımsatan saldırı paniği... Halkı selamladığı sırada bir çılgın, bariyerleri aşıp Papa Benedict'in üstü açık otomobiline atladı. Korumalar akıl hastası olduğu sanılan genci hemen etkisiz hale getirdi..
Korumalar ve İtalyan polisine "suikast girişimi" paniği yaşatan olay, dünkü ayin sonrası laşandı. Vatikan'ın San Pietro meydanında ayin sonrası halkı selamlayan Papa 16'ncı Benedict üstü açık otomobiline 27 yaşındaki bir Alman zorla çıkmaya çalıştı. Akla ilk anda "Suikast mi?" sorusu geldi. Ancak Vatikan basın sözcüsü Rahip Federico Lombardi, yakalandıktan sonra hastaneye kaldırılan Alman vatandaşında "akli dengesizlik" tespit edildiğini ve Papa'ya saldırı gibi bir niyeti olmadığını bildirdi.

KİMLİĞİ AÇIKLANMADI
Genç Alman'ın kimliği hakkında bilgi verilmedi. Basın da selef Papa 2'nci Jean Paul'e 1991'de Mehmet Ali Ağca tarafından düzenlenen suikast girişimini anımsatarak güvenliğin zayıflığını, ne kadar kolay delinebildiğini tartıştı. Üzerinde kırmızı bir tişört ve beyaz bir beyzbol şapkası olan genç Alman, Papa'nın halkı selamlaması esnasında bariyerleri aşmaya çalıştı. Yavaş ilerlemekte olan üstü açık Papalık arabasının bir metre yakınına kadar atlayan genç Alman, Papa'nın otomobilinin hemen yanında yürüyen muhafızları tarafından güçlükle yere atılarak hareketsiz hale getirildi.

'AMACI DİKKAT ÇEKMEKTİ'

Olaydan sonra Vatikan sözcüsü Lombardi, "27 yaşındaki Alman vatandaşının Papa'nın hayatına kast gibi bir niyeti olmadığını, gencin hakim Gianluigi Marrone tarafından sorgulandığını ve zorunlu olarak koruma altında bir hastaneye yatırıldığını söyledi. Hastanede ne kadar süre kalacağı hakkında açıklama yapılmazken, "Sorgulama sonucunda gencin amacının dikkat çekmek olduğunun anlaşıldı" açıklaması yapıldı.
Haberin fotoğrafları