Siniye Bütün malzemeyi (üst malzemesi hariç) karıştırın. Yağlanmış, yuvarlak, ısıya dayanıklı ve 22 cm'lik bir fırın kabına koyun. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Tahin, limon suyu, su, tuz, biber, sarmısak ve maydanoz ile karıştırıp, etin üzerine dökün ve tekrar 10 dakika daha fırınlayın. Üzerine çamfıstığını serpip, 5 dakika daha fırınlayın. Sıcak olarak, üzerine maydanoz ve birkaç damla zeytinyağı serperek servis yapın.
MALZEMELER
* 900 gr. kuzu kıyması
* 1/2 su bardağı soğan (ince doğranmış)
* 1/2 su bardağı maydanoz (ince doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 2 çorba kaşığı un ya da ekmek kırığı
* 1/4 su bardağı zeytinyağı
* 1/4 çay bardağı muskat
* 1/2 çay bardağı kimyon
* 1/2 tatlı kaşığı karabiber
* 1/4 çay kaşığı tarçın
* Tuz
Üst malzemesi:
* 3/4 su bardağı tahin
* 5 çorba kaşığı limon suyu
* 1/2 su bardağı su (daha fazla olabilir)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 2 çorba kaşığı çamfıstığı
* Birkaç damla zeytinyağı
* Tuz
Vejetaryen türlüsü Derin bir tavada soğan, sarmısak, kimyon, kişniş ve patlıcanı soğanlar yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Kabak, domates ve nohutu da ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak pişirin. Limon suyu ve sebze suyunu da katıp, karışım koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (iri doğranmış)
* 1 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1.5 çorba kaşığı kimyon
* 1 çorba kaşığı kişniş (dövülmüş)
* 2 adet orta boy patlıcan (iri doğranmış)
* 1 adet büyük boy kabak (iri doğranmış)
* 4 adet orta boy domates (iri doğranmış)
* 300 gr. konserve nohut (sudan geçirilip süzülmüş)
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 su bardağı sebze suyu
Portakal fırında Portakal dilimlerini fırın tepsisine yerleştirip, üzerine esmer şeker ve portakal likörü serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda karamelize olana kadar 10 dakika pişirin. Vanilyalı dondurma ile servis yapın.
MALZEMELER
* 2 adet portakal (kabukları soyulmuş ve kalın dilimlenmiş)
* 4 çorba kaşığı esmer şeker
* 2 çorba kaşığı portakal likörü
Yayın tarihi: 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/21/gny/haber,8FA15B8F65CC48F7B9A836E6ABB1E217.html
Tüm hakları saklıdır.