kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Peynirli börek

Isıtılmış yağda karıştırarak, soğanlar yumuşayana kadar 10 dakika soteleyin. Balzamik sirke karıştırın ve soğanlar kahverengi olana kadar pişirin. Ateşten alın. Soğuyana kadar dinlendirin. Milföy hamurlarını düz bir zemine yayın, kenarlarında 1.5 cm. boşluk kalacak şekilde, üzerlerine sırasıyla soğanları paylaştırın, peynir ve cevizi serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 600 gr. soğan (ince piyaz doğranmış)

* 1 çorba kaşığı balzamik sirke

* 6 adet milföy hamuru

* 175 gr. peynir

* 1 çay bardağı ceviz

* 3 çorba kaşığı zeytinyağı