kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Kenan Yavuz

Petkim satış öncesi üretimini artıracak

Petkim'in Genel Müdürü Kenan Yavuz, yüzde 20'lik kapasite artışı yatırımlarını tamamlayan şirketin bu yıl ciro bazında yüzde 10 büyüme hedeflediğini söyledi..
Kamu tarafından yüzde 51'i bu yıl blok olarak satılacak Petkim'in Genel Müdürü Kenan Yavuz, yüzde 20'lik kapasite artışı yatırımlarını tamamlayan şirketin bu yıl ciro ve üretim bazında yüzde 10 büyüme hedefinde olduğunu söyledi. Yavuz düzenlediği bilgilendirme toplantısında, 2006 sonunda yüzde 90 olan kapasite kullanım oranının bu yılın sonunda yüzde 94'e çıkmasının hedeflendiğini ve buna paralel olarak geçen yıl 1.43 milyon ton olan üretimin bu yıl 1.55 milyon tona çıkarılmasının hedeflendiğini belirtti. Petkim, 2006 yılında 2.22 milyar YTL net satış gerçekleştirdi. Geçen yıl toplam 410 milyon dolarlık ihracat yapan şirket ilk çeyrekte 95 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

NET KÂR 50.1 MİLYON YTL
Yavuz ikinci çeyrekte bazı tesislerinde planlanan duruşların ikinci çeyrek satış ve kılığında yavaşlamaya neden olmasının beklendiğini belirtti, "Ancak yıl sonu hedefimize ulaşacağız" dedi. Yavuz, bu yılın ilk çeyreğinde net kârın geçen yılın aynı dönemindeki 3 milyon YTL'den 50.1 milyon YTL'ye yükselmesinin başlıca nedeninin kapasite kullanım oranının ilk çeyrekte yüzde 98'e yükselmesinden ve sektörde genelde yaşanan yüksek marjlardan kaynaklandığını söyledi. Yavuz hedeflerini şöyle sıraladı: "Hedefimiz katma değeri yüksek ürünlerdeki yelpazemizi genişletmek, özel kimyasalların üretimini artırmak, endüstri parkı yöntemiyle büyümek, enerji ve işgücü maliyetlerimizi iyileştirmek ve hammadde üretimi konusunda yatırım yapmaktır."