kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
19 yaşından beri denize açılan Redi Stowe 1986'da Antarktika'ya gitmişti.

Tekneden inmeden üç kez dünya turu

DIŞ HABERLER
Deneyimli kaptan Redi Stowe, yanına sadece sevgilisini alarak çıktığı yolculukta rekor deneyecek. Dünyayı üç kez dolaşacak çift yiyeceğini bile denizden elde edecek..
ABD'nin New York kentinde, denizci Redi Stowe ile kendisinden 32 yaş küçük sevgilisi Soanya Ahmad, geçtiğimiz cumartesi günü dünyanın etrafını üç kez turlayacakları 100 günlük bir deniz yolculuğuna çıktı. Kaptan Stowe'un 22 metre uzunluğundaki Schonner Anne adlı yelkenlisi uzun yolculuğuna durmaksızın devam edecek. Stowe'un iskelede teknelerin fotoğraflarını çekerken görüp tanıştığı Soanya Ahmad, daha önce hiçbir deniz yolculuğunda bulunmamış. Stowe ise 7 kıtayı dolaşmış deneyimli bir kaptan. Yolculuk öncesi gazetecilere konuşan genç kız "Bu, nehir dışında su üzerinde yapacağım ilk yolculuk olacak. İlk kez teklif ettiğinde hayır dedim. Daha sonra kabul ettim. Deniz tutması gibi bir problemim yok" dedi. Zorlu yolculukta çift, boyları 40 metreye varan dev dalgalarla mücadele edecek.

DENİZ BESLEYECEK
Çift yol boyunca denizden tutulacak balık ve diğer su ürünleri ile beslenecek. İçecek olarak da yağmur suyu kullanılacak. Kaptan Stowe 25 yıldır bu yolculuğun hayalini kurduğunu ve sonunda fırsatı yakaladığını söylüyor. Schonner Anne yelkenlisi, ismini Stowe'un annesinden alıyor. Endişelendiğini belirten 77 yaşındaki Schonner, yine de oğlunun bu işi başaracağına inanıyor.
Haberin fotoğrafları