Bademli çorba Suyu, soğan ile kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Hindi eti, hindistancevizi, soya sosu, zencefil ve acissoyu ilave edip, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Haşlama suyunu süzüp, ayırın. Soğan ve etleri de ayırın. Et ve bademleri bir torbaya koyun ve ılınıncaya kadar bekleyin. Torbanın havasını alıp, merdaneyle etler lif lif olana, bademler ufalanıncaya kadar ezin. Ayırdığınız soğanı robottan geçirip, püre haline getirin. Pirinç ununu ayırdığınız suya karıştırarak katın. Topak kalmamasına dikkat edin. Safran, ezilen etli badem ve püre yapılmış soğanı pirinç unlu haşlama suyuna katıp, karıştırarak 10 dakika kaynatın. Krema ve dereotunu katıp, 2-3 dakika ısıtıp, servis yapın.
Malzemeler
* 1/2 paket hindi kuşbaşı göğüs
* 5 su bardağı su
* 1 adet büyük boy soğan
* 2 çorba kaşığı hindistancevizi
* 2 çorba kaşığı soya sosu
* 2 çorba kaşığı zencefil
* 1 tatlı kaşığı acisso
* 1 çay bardağı badem
* 2 çorba kaşığı pirinç unu
* 1 tatlı kaşığı safran
* 1.5 su bardağı krema
* 1/2 demet dereotu
Yayın tarihi: 18 Nisan 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/18/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.