kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın
AYŞE TÜTER
Fırında piliç mücveri
Izgara tava ve soğanı 10 dakika haşlayıp, robottan iri olarak geçirin veya didikleyin. Etin içine tüm malzemeyi ilave edip, iyice harmanlayın. Fırın kabını iyice yağlayın. Bir kaşık un serpip, kabın her tarafına yayın. Fazla unu dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar 15 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 1 küçük paket tavuk ızgara tava

* 1 adet ufak soğan

* 1 demet taze soğan (beyazı ve yeşili ince kıyılmış)

* 1 demet dereotu

* 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)

* 1/2 demet taze nane (kıyılmış)

* 3 adet yumurta (çırpılmış)

* 150 gr. lor

* 1 su bardağı un

* 1 çay kaşığı kabartma tozu

* 1 çay kaşığı karabiber

* 1/2 su bardağı zeytinyağı

* Tuz