kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kabaklı salata

Domatesleri kaynar suda birkaç dakika bekletip, soğuk su altında tutun ve kabuğunu soyun. Soyduğunuz domateslerin çekirdeklerini çıkarıp, 8'e bölün. Kabakları yıkayıp, bıçakla boyuna, ince dilimleyin. Mantarları yıkayıp, dilimleyin. Domates, kabak, mantar ve soya fasulyesi filizlerini harmanlayıp, üzerlerine hazırladığınız sostan dökerek servis yapın. Sos için krema ve sirkeyi karıştırın. Tuz, karabiber, şeker ve otları ilave edip, iyice harmanlayın.

Malzemeler
*
2 adet kırmızı turp
* 3 adet domates 2 adet küçük boy kabak
* 1 su bardağı mantar
* 150 gr. soya fasulyesi filizi

Sos:
*
1 su bardağı krema
* 1 çorba kaşığı elma sirkesi
* Tuz
* Karabiber
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı maydanoz
* 1 tatlı kaşığı tarhun