Domatesleri kaynar suda birkaç dakika bekletip, soğuk su altında tutun ve kabuğunu soyun. Soyduğunuz domateslerin çekirdeklerini çıkarıp, 8'e bölün. Kabakları yıkayıp, bıçakla boyuna, ince dilimleyin. Mantarları yıkayıp, dilimleyin. Domates, kabak, mantar ve soya fasulyesi filizlerini harmanlayıp, üzerlerine hazırladığınız sostan dökerek servis yapın. Sos için krema ve sirkeyi karıştırın. Tuz, karabiber, şeker ve otları ilave edip, iyice harmanlayın.
Malzemeler
* 2 adet kırmızı turp
* 3 adet domates 2 adet küçük boy kabak
* 1 su bardağı mantar
* 150 gr. soya fasulyesi filizi
Sos:
* 1 su bardağı krema
* 1 çorba kaşığı elma sirkesi
* Tuz
* Karabiber
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı maydanoz
* 1 tatlı kaşığı tarhun
Yayın tarihi: 18 Nisan 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/18/gny/haber,8849BBFEC5DA4D44A318E890BE31E6A1.html
Tüm hakları saklıdır.