Domatesleri boyuna 2'ye kesip, çekirdeklerini çıkartın ve ince dilimleyin. Bütün sos malzemelerini kapaklı küçük bir kavanoza koyup, iyice çalkalayarak karıştırın. Domates, fasulye, soğan ve rokayı harmanlayıp, üzerine sosu dökün ve iyice karıştırın. Üzerine badem serperek servis yapın.
MALZEMELER
* 6 adet küçük boy domates
* 2 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
* 1 adet orta boy kırmızı soğan
* 2 demet roka (sapları temizlenmiş, iri doğranmış)
* 2 çorba kaşığı badem (kavrulmuş)
Sos:
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 125 ml. limon suyu
* 5 sap maydanoz (ince doğranmış)
* 1.5 çorba kaşığı tozşeker
* 3 tatlı kaşığı tatlı pul kırmızıbiber
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Yayın tarihi: 16 Nisan 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/16/gny/haber,F7A6E551272E4ACBA27B52394DD22206.html
Tüm hakları saklıdır.