kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Edu'nun atılacağı biliniyordu
Demirören'in Papermoon'da hakemleri açıklamasının dışında, Kayseri maçında F.Bahçeli Edu'nun kırmızı kart göreceğinin de önceden bilindiği iddia edildi..
Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışındaki mücadelesini gerilime taşıyan hakem tayinlerinde yeni bir perde daha açıldı. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in tayinlerden 24 saat önce hakemleri açıklaması, galibiyetlerinin garanti olduğunu söylemesi ve federasyon üyeleri ile birlikte Levent Erdoğan'ın ofisinden sazlı sözlü eğlence yapmasının öğrenilmesi ile birlikte, Fenerbahçe yöneticileri hareket geçtiler. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, MHK açıklamasından 15 dakika önce Haluk Ulusoy ve hakem komitesine çok yakın bir isim olan Şükrü Yazıcıoğlu'nu arayarak hakem isimlerini verdi ve kuşkularını belirtti. 20 dakika sonra ise Merkez Hakem Komitesi Başkanı Mustafa Çulcu telefonda karşısındaydı. Çulcu, bu bilginin dışarıya nasıl sızdığını bilmediğini, ancak hakemlerinin dürüstlüğüne kefil olduğunu, sorun yaşanmayacağını söyledi. Bu sözler Şekip Mosturoğlu'nu tatmin etmedi. MHK Başkanı Çulcu'ya, "Burada bir senaryo yazılıyor. Biz mağlup olacağız, Beşiktaş kazanacak. Ayrıca Lugano veya Edu'dan birine de kırmızı kart çıkarılacağını da öğrendik" dedi. "Merak etmemesi" yönünde yanıt aldı, telefonlar kapandı.

SENARYO AYNEN HAYATA GEÇTİ
Kayserispor maçında Fenerbahçe yöneticilerinin endişeleri dakika dakika vücut kazanıyordu. Maçtan sonra Mosturoğlu'nu arayan Çulcu, çok şaşırdığını ve gerekeni yapacağını söyledi. Hemen ardından Beşiktaş maçındaki hakem kararları gelince Mustafa Çulcu'nun diyecek sözü kalmamıştı. Durumun vahameti, maçların üç gün öncesinden konuşulanların, en az 30 kişi tarafından bilinmesine rağmen birebir gerçekleşmesiydi. Bu sözleri söyleyenler, eğer varsa planları ve hesapları yapanlar, olayların dillenmesine rağmen uygulamadan vazgeçmemişlerdi. Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun MHK Başkanı Mustafa Çulcu'ya söylediklerinin tesadüfü aşan, yüzde 100'lük bir isabet oranıyla yaşanması, ligin kaderi için masa başında alınan kararların, "kararlılığını" da ortaya çıkardı. Geriye, birilerinin Yıldırım Demirören için söylediği iddia edilen, "Her şeyi mahvetti" yorumu kaldı.
Haberin fotoğrafları